Tìm kiếm theo tiêu đề

Tin tức cộng đồng

[MỜI HỢP TÁC] Các kỳ thi Olympic Quốc tế 2026 (IMO - IEO - ISO)

Kính gửi Quý Lãnh đạo, Ban Giám hiệu và Quý Thầy/Cô, FermatTech (Đối tác Google tại VN) phối hợp cùng SCO Ấn Độ trân trọng kính mời tham gia 3 kỳ thi uy tín dành cho HS từ lớp 1 - 12: - IMO: Olympic Toán Quốc tế. - IEO: Olympic Tiếng Anh Quốc tế. - ISO: Olympic Khoa học...
Xem tiếp

Tin tức thư viện

Chức năng Dừng xem quảng cáo trên violet.vn

12087057 Kính chào các thầy, cô! Hiện tại, kinh phí duy trì hệ thống dựa chủ yếu vào việc đặt quảng cáo trên hệ thống. Tuy nhiên, đôi khi có gây một số trở ngại đối với thầy, cô khi truy cập. Vì vậy, để thuận tiện trong việc sử dụng thư viện hệ thống đã cung cấp chức năng...
Xem tiếp

Hỗ trợ kĩ thuật

  • (024) 62 930 536
  • 0919 124 899
  • hotro@violet.vn

Liên hệ quảng cáo

  • (024) 66 745 632
  • 096 181 2005
  • contact@bachkim.vn

Unit 5. Natural wonders of the word. Lesson 4. Communication

Wait
  • Begin_button
  • Prev_button
  • Play_button
  • Stop_button
  • Next_button
  • End_button
  • 0 / 0
  • Loading_status
Tham khảo cùng nội dung: Bài giảng, Giáo án, E-learning, Bài mẫu, Sách giáo khoa, ...
Nhấn vào đây để tải về
Báo tài liệu có sai sót
Nhắn tin cho tác giả
(Tài liệu chưa được thẩm định)
Nguồn:
Người gửi: Đoàn Thị Bảo Trâm
Ngày gửi: 18h:28' 23-11-2022
Dung lượng: 11.5 MB
Số lượt tải: 1068
Số lượt thích: 0 người
Môi trường biển, sông, hồ đang bị ô nhiễm do rác thải của con người.
Hãy cứu các loài sinh vật dưới biển bằng cách dọn sạch rác qua việc
trả lời đúng các câu hỏi.

DỌN SẠCH
ĐẠI DƯƠNG

1
3
4

2

5

6

7

8

9

10

Question 1:The Sahara is ____________desert in the
world.
A. bigger B. more big C. the biggest D. big

Đáp án: C

Question 2: If you travel to a forest, you should bring
a tent, a torch and a ___________.
A. sleeping bag B. Waterfall C. Mountain D. valley

Đáp án: A

Question 3: We use ____________ to cover the
pain.
A. compass B. plaster C. forest D. computer

Đáp án: B

Question 4: ____________ is essential when you
go to the beach.
A. sun scream B. pain killer C. sleeping bag
D. walking boots

Đáp án: A

Question 5: I think Son Doong Cave is by far
____________ cave in Vietnam.
A. beautiful B. the most beautiful C. more beautiful
than
D. most beautiful than

Đáp án: B

Question 6: Ha Long Bay is one of the
Seven ____________ of the world.
A. beauties
B. cuisines
C. agents
D. wonders

Đáp án: D

Question 7: To climb that mountain is
a ____________ experience.
A. thrilling
B. diverse
C. essential
D. traditional

Đáp án: A

Question 8: ____________ is a low area of
land between hills or mountains.
A. a river B. a desert C. a cave D. a valley

Đáp án: D

Question 9: We can see ice, penguins, and
polar bears when visiting ____________.
A. Asia B. Europe C. Antarctica D. Oceania

Đáp án: C

Question 10: In order not to get lost,
we need a ____________.
A. scissors B. painkiller C. backpack
D. compass

Đáp án: C

Tuesday,November,22th,2022
Unit 5

Natural wonders of Viet Nam
Communcation

I.Vocabulary
- torch (n): đèn pin
- waterproof coat (n): áo khoác chống thấm
- map (n): bản đồ
- litter (v): xả rác

1.Listen and read the short conversation below, paying
attention to the highlighted parts.
Steven: Duong, let's go for a picnic this
Sunday.
Duong: That's fine . What time can we meet?
Steven: How about 9 o'clock?
Duong: Sure . I'll meet you at that time.

2.Work in pairs. Make a short conversation, following
the example in 1.
Example:

Mai: Phong, let's go to Thong Nhat Park this
Saturday afternoon.
Phong: That's great. What time can we meet?
Mai: How about 2 o'clock?
Phong: Sure, I'll meet you at that time.

3. Read the travel guide
entry.
Translate:
Himalaya là một dãy nói. Nó rất đặc biệt.
Nó có ngọn núi cao nhất thế giới – đỉnh
Everest.
Khi thăm dãy Himalaya, nên nhớ những
quy định sau:
- Bạn cần hỏi han trước khi thăm thú khu
vực này.
- Bạn không được đi một mình. Luôn đi
theo nhóm.
- Bạn không được xả rác
- Bạn chỉ mang những thứ cần thiết.
- Bạn phải mang quần áo phù hợp. Đừng
mặc quần đùi hay áo phông.

4. Now make a list of the things you must bring
to the Himalayas. Then add things you mustn't
bring. 
KEY

MUST MUSTN'T
compass

bicyle

MUST

MUSTN'T

Compass, cane,
Bicycle, scissor,
sleeping bag, sun t-short, short,
hat, sun glasses, dress
suncream,
painkiller

5. Role-play being a tour guide and a tourist. Tell your
partner what to prepare for their trip to the
Himalayas, and give reasons.
Example:

A: I'd like to go to the Himalayas next month.
B: Ok. I think you must bring a waterproof coat. It's cold
and rainy there!
A. Yes. Anything else?
B: You must bring some painkillers. You can be ill
because it's very cold.
A: Ok. Anything else?
B: You mustn't bring fashionable clothes. It's not
necessary.
 
Gửi ý kiến